Kanceri i gjirit fillon kur qelizat në gji fillojnë të rriten jashtë kontrollit dhe formojnë një tumor.

.

. Kanceri i gjirit është i rrallë në mesin e grave të moshës nën 35 vjeçe: megjithatë, pas kësaj moshe, incidenca fillon të rritet.

Kështu që zakonisht linja e parë e trajtimit është terapia anti-estrogjen.

class=" fc-falcon">Ass.

. . Qelizat yndyrore stimulojnë zhvillimin.

fakte te rendesishme qe duhet ti dini 1.

Kanceri i gjirit mund të ndodhë si tek burrat ashtu edhe tek gratë, por është shumë më i zakonshëm tek gratë. Por kjo sëmundje mund të ndalet së qeni vdekjeprurëse. .

• Prani e nje kanceri te mepershem prania e nje kanceri te gjirit, kolonit, rektumit, apo mitres. .

340.

Kanceri i gjirit është një tumor malinj i gjirit.

Mutacionet gjenetike, te të cilat çiftet bazë të nukleotideve të një gjeni kanë ndryshuar ose. Në rast se ekzaminohet e trajtohet në kohë, kanceri i gjirit është i shërueshëm.

. .

Një keqkuptim i zakonshëm për kancerin e gjirit është se nëse nuk keni një histori familjare të kanceritgjirit, nuk jeni në rrezik.
.
Simptomat e kancerit.

340.

.

Qelizat yndyrore stimulojnë zhvillimin. Ajo është një seri fotografimesh të gjirit me rreze X, të cilat i lejojnë mjekët që t’i kërkojnë shenjat e hershme të kanceritgjirit. .

Raporti NCD). Incidenca Në një vit nga kanceri i gjirit në Zvicër sëmuren afro 5000 gra dhe 35 burra. Kanceri i gjirit mund të paraqitet si në kanalet e qumështit, ashtu dhe në vrigujt (lobulët). Mutacionet i bëjnë qelizat të ndahen dhe të shumohen në mënyrë të pakontrolluar. Burrat përbëjnë më pak se një për.

Mutacionet i bëjnë qelizat të ndahen dhe të shumohen në mënyrë të pakontrolluar.

• Prani e nje kanceri te mepershem prania e nje kanceri te gjirit, kolonit, rektumit, apo mitres. Fjalët kyç: Kanceri i gjirit, faktoret e riskut, diagnostikimi, klasifikimi, mjekimi.

Pas kancerit të lëkurës, kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i diagnostikuar tek gratë.

Obeziteti te femrat rrit rrezikun e kanceritgjirit me 30-60 për qind.

Kanceri i gjirit është i rrallë në mesin e grave të moshës nën 35 vjeçe: megjithatë, pas kësaj moshe, incidenca fillon të rritet.

Megjithatë, kanceri i gjirit mund të shfaqet edhe te meshkujt.

Mutacionet i bëjnë qelizat të ndahen dhe të shumohen në mënyrë të pakontrolluar.